Hanna Pihlajamäki

Sastamalan Avainhenkilöksi on valittu kaupungin pitkäaikainen kunnaneläinlääkäri Pertti Valkama. Hän sai tunnustukseksi valinnastaan kaupungin symbolisen avaimen seuraavaksi vuodeksi.

Sastamalan vuoden 2017 Avainhenkilö julkistettiin Kansanvallan päivän juhlassa Vammalan torilla lauantaina päivällä.

Pertti Valkama keräsi Tyrvään Sanomien ja Kulttuuria kaikille ry:n järjestämässä yleisöäänestyksessä ylivoimaisen äänisaaliin.

Hän sai 271 ääntä, mikä oli 53 prosenttia kaikista toisella äänestyskierroksella annetuista äänistä.

Kaikkiaan finaalikierroksella annettiin 514 ääntä, mikä 15 ääntä enemmän kuin viime vuonna.

Äänestäjät kehuivat Valkamaa muun muassa erittäin ammattitaitoiseksi, ystävälliseksi ja avuliaaksi eläinlääkäriksi, joka tunnetaan Sastamalan ulkopuolellakin.

Avainhenkilö on valittu Sastamalassa ja tänä ennen Vammalassa vuodesta 1992 lähtien. Tänä vuonna valinta tapahtui toista kertaa uudistetulla äänestystavalla.

Yleisö äänesti ensin suosikkiaan vapaavalintaisesti 1. kierroksen äänestyksessä, minkä perusteella finaaliin, toiselle äänestyskierrokselle, ylsi viisi eniten ääniä saanutta ehdokasta.

Valkaman lisäksi finaalissa olivat tietoturva-asiantuntija ja erikoissuunnittelija Iiro Uusitalo, kehitysvammaisten puolestapuhuja, kuntapoliitikko yhdistysaktiivi Irmeli Kulonpää, yrittäjä, taidevaikuttaja Aulis Ylönen sekä helsinkiläisen it-alan yrityksen markkinointijohtajana työskentelevä, sosiaalisen median vaikuttaja Janne Gylling.

Yleisöäänestykseen osallistuneista Tyrvään Sanomien tilausjakson voitti Jouko Palomäki Sastamalasta.

Tapio Pessi
Kulttuuria kaikille -yhdistyksen varapuheenjohtaja Hannu Nikkilä ja Tyrvään Sanomien päätoimittaja Hanna Pihlajamäki kävivät onnittelemassa kunnaneläinlääkäri Pertti Valkamaa jo ennakkoon. Valkama ei päässyt toritapahtumaan lauantaina.

Kulttuuria kaikille -yhdistyksen varapuheenjohtaja Hannu Nikkilä ja Tyrvään Sanomien päätoimittaja Hanna Pihlajamäki kävivät onnittelemassa kunnaneläinlääkäri Pertti Valkamaa jo ennakkoon. Valkama ei päässyt toritapahtumaan lauantaina.


Lue myös nämä


Kommentit (13)

  • Tiedettiin kyllä jo etukäteen kuka valitaan🤗

    Onnea Pertti!!❤ Täysin ansaittu voitto👍Toivottavasti saamme pitää sinut vielä pitkään.

  • Nimetön

    Onnea Pertti❤

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio