Tässä ovat Sastamalan Vuoden Yrittäjät – Katso lista palkituista!

Eriika Ahopelto
Tässä ovat Sastamalan Vuoden Yrittäjät – Katso lista palkituista!

Vuoden Yrittäjä -palkinnon sai lauantain juhlagaalassa viisi sastamalalaisyritystä. Onnea!

Hanna Pihlajamäki

Sastamalan yrittäjäyhdistysten valitsemat Vuoden Yrittäjät julkistettiin lauantai-iltana Vexve Areenalla järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa. Tunnustuksen työstään sai kaikkiaan viisi yritystä, yksi kustakin Sastamalan yrittäjäyhdistyksestä.

Linnanmäen puurakentajasta Vammalan Vuoden Yrittäjä

Vammalan Vuoden Yrittäjä on Woodplanet Oy:n Markku Rudanko. Puutaiteestaan tunnettu yrittäjä tekee puusta vaikka mitä ja hänen teoksiaan on esillä mitä erilaisimmissa paikoissa.

Rudanko on tehnyt muun muassa Avaruusmaailman Herran Hakkaraisen taloon ja useita töitä Linnanmäelle Helsinkiin. Hänen käsialaansa ovat muun muassa Linnanmäen Kummitustalon kattorakenteiden noitahattujen näköiset tornit.

Rudanko on tehnyt töitä myös Sastamalassa. Tänä vuonna Pirunvuorella Ellivuoressa avautuneen Peikkovuoren keskuspaikka, 50-neliöinen kanto, on miehen tekemä.

Yritystaipaleensa Rudanko aloitti nikkaroimalla puuesineitä. Ensimmäisen yrityksensä hän perusti vuonna 1989 Sastamalan Sammaljoelle kylässä. Koulutukseltaan Rudanko on puuseppä.

Arkisto
Vammalan Vuoden Yrittäjän Markku Rudangon kädenjäljet näkyvät muun muassa Linnanmäellä.

Vammalan Vuoden Yrittäjän Markku Rudangon kädenjäljet näkyvät muun muassa Linnanmäellä.

Beach volley -toiminnalle tunnustusta Mouhijärvellä

Mouhijärven Vuoden Yrittäjä -palkinnon saivat MOU Beachvolley Oy:n veljekset Jarkko ja Jyri Linnikko. Yritys pyörittää beach volley -hallissa, Mou-Areenassa, tapahtuvaa toimintaa.

Halli valmistui vuonna 2012 ja oli valmistuessaan yksi Suomen kolmesta beach volleyn sisähallista. MOU Beachvolley Oy on perustettu samana vuonna 2012.

Nykyisin hallissa on harjoitus- ja kilpailutoimintaa toimintaa niin alueen junioripelaajille kuin aikuispelaajille laajasti ympäri Suomen.

Tomi Vuokola
MOU Beachvolley Oy järjestää lajitoimintaa Mouhijärven beachvolley-hallissa.

MOU Beachvolley Oy järjestää lajitoimintaa Mouhijärven beachvolley-hallissa.

Kiikoisten palkittu yrittäjä on gluteeniton leipuri

Kiikoisten Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen sai Kirsi Aurasto. Viime vuonna aloittanut yrittäjä pyörittää Kauraston Pakari -nimellä gluteenittomiin tuotteisiin erikoistunutta leipomoa.

Ennen yrittäjyyttään hän työskenteli siivousalalla palveluesimiehenä.

Ennen yrityksensä perustamista hän oli harrastanut leipomista ja päätti kokeilla, voisiko leipomisella elättää itseään. Yrittäjä huomasi nopeasti, että gluteenittomilla, tuoreilla leivillä ja pullilla on hyvä kysyntä, mutta vähänlaisesti tarjontaa.

Kauraston Pakarin päätuotteita ovat perinteiseen hapanjuureen ja tattarijuureen leivotut leipäset, näistä kuivatut hapanlastut, siemennäkkäri sekä erilaiset muut leivät. Makeista leivonnaisista Aurasto mainitsee muun muassa porkkanakakun, joka gluteenittomien jauhojen avulla kohoaa erityisen meheväksi.

Riitta-Liisa Pirttikoski
Kirsi Aurasto leipoo gluteenittomia tuotteita viime vuonna valmistuneessa työtilassa oman kodin yhteydessä Kiikoisissa.

Kirsi Aurasto leipoo gluteenittomia tuotteita viime vuonna valmistuneessa työtilassa oman kodin yhteydessä Kiikoisissa.

Betonielementtien valmistajasta Suodenniemen yrittäjä

Suodenniemen Vuoden Yrittäjä on Mouhijärven Betoni Oy:n Tero Saarinen. Yritys valmistaa betonielementtejä mittatilaustyönä erilaisiin kohteisiin ympäri Suomen. Asiakkaita ovat muun muassa rakennusliikkeet, yritykset ja pienrakentajat.

Yritys on perustettu vuonna 1985 ja se on siirtynyt isältä pojalle vuonna 2002.

Keikyästä palkinnon sai kauppias

Äetsän Vuoden Yrittäjä on K-Market Äetsän kauppias Satu Ojala-Kuusiniemi. Hän on toiminut kauppiaana kuutisen vuotta, mutta työskennellyt kaupan alalla jo 17-vuotiaasta, vuodesta 1991, asti.

40- vuotishaastattelussaan vuonna 2014 Ojala-Kuusiniemi kertoi nauttivansa työstään.

– Kyllä tämä on ihanaa hommaa. Kehtaan tunnustaa, että olen työssäni onnellinen, kauppias totesi tuolloin.

– Ihmisten parissa olen tykännyt aina olla, ja mikä onkaan tämmöiseen sosiaaliseen elämään parempi paikka kuin oma kauppa.

Satu Ojala-Kuusiniemi on innokas toimija myös Fc Vapsin junioreiden Futisliigassa.

Esa Viippola
Satu Ojala-Kuusiniemi on ollut K-Market Äetsän kauppias reilut kuusi vuotta.

Satu Ojala-Kuusiniemi on ollut K-Market Äetsän kauppias reilut kuusi vuotta.


Kommentit (2)

 • Nimetön

  Ei saa saivarrella.

 • Nimetön

  Jutun tekijä hei ! Kiinnitä huomiota tekstintekoon, käytä oikeita nimiä !
  Tässä malliksi otteena lainaus edeltävästä tekstistä, miten ei tulisi tehdä: ”Keikyästä palkinnon sai kauppias
  Äetsän Vuoden Yrittäjä ! Minkä takia et osaa toistaa, että Keikyästä palkinnon sai kauppias, Keikyän vuoden yrittäjä ? Sastamalan tulemisesta on pian yhdeksän vuotta, tuolloin sovittiin Äetsä sanan pois jättämisestä ja tienviitatkin uusittiin, mutta milllään ei opita käyttämään sanaa Keikyä. Poikkeuksena tietysti nuo erisnimet, ennen muutosta nimetyt, kuten kaupan nimet, mutta yleisessä kielenkäytössä pitäisi käyttää oikeita sanoja.

  Hanna Pihlajamäki

  Nämä paikalliset nimiasiat ovat aiheita, joita pohdimme toimituksessa varmasti viikoittain, ellei päivittäin. Tässä kyseisessä tapauksessa paikallisen yrittäjäyhdistyksen nimi on Äetsän Yrittäjät ja alueelta valitaan edelleen Äetsän Vuoden Yrittäjä. Siksi tekstissä käytetään tuota nimitystä.
  Hanna Pihlajamäki, päätoimittaja

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio