Teknikumista tuli suuren unkarilaisfirman enemmistöomistaja - "Luo meille merkittävän kilpailuedun", sanoo toimitusjohtaja Ojala

Arkisto/Mika Lampi
Teknikumista tuli suuren unkarilaisfirman enemmistöomistaja - "Luo meille merkittävän kilpailuedun", sanoo toimitusjohtaja Ojala

Teknikumin toimitusjohtaja Harri Ojala kertoo, että unkarilaisyhtiöllä on vahva asema Euroopan nopeiten kasvavilla markkinoilla.

Teknikum Yhtiöt Oy on lisännyt omistustaan 50,5 prosenttiin unkarilaisesta kumi- ja muovialan yrityksestä T-Plasztik Kft.

Unkarilaisyrityksen liikevaihto oli 24 miljoonaa euroa vuonna 2017 ja työntekijöitä on noin 340. Sen suurimmat asiakkaat ovat nopeasti kasvavat kodinkone-, henkilösuojain- ja autoteollisuus pääosin Unkarissa ja lähiympäristössä.

–Nyt tehty kauppa luo meille merkittävän kilpailuedun ja mahdollisuuden liiketoiminnan kasvuun hyödyntäen molempien yhtiöiden erityisosaamista, laajojen markkinoiden läheisyyttä Unkarissa ja kykyä toimia asiakkaiden toimitusketjussa, painottaa Teknikumin toimitusjohtaja Harri Ojala.

Teknikumin teknologinen osaaminen halutaan yhdistää T-Plasztikin vahvaan markkina-asemaan Euroopan nopeiten kasvavilla markkinoilla.

Unkarilaisyhtiön vähemmistöosakkaat jatkavat yhtiön johtotehtävissä myös yrityskaupan jälkeen.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Todennäköisesti kesälomiin mennessä alkaa yt-neuvottelut ja siitä seurauksena irtisanomisia.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio