Vaneritehdas avaa uuden sorvauslinjan - työllisyysvaikutuksia Sastamalaan

Vammalan vaneritehtaan sorvauskapasiteetti tulee liki kaksinkertaistumaan nykyisestä, kun tehdasta pyörittävä Riga Wood avaa vuoden 2018 toisella puoliskolla uuden viilunsorvauslinjan.

Linjan käyttöönotolla on työllisyysvaikutuksia Sastamalan tehtaalle sekä alihankintaketjuun. Samalla se lisää alueellisesti koivutukin kysyntää ja kantorahatuloa metsänomistajille, kertoo Riga Wood tiedotteessaan.

Linjan rakentamiseen tähtäävät työt aloitetaan välittömästi.

Viilunsorvauslinjan lisäksi investointi käsittää tukinkatkomon osittaisen modernisoinnin. SataGroup tekee ja toimittaa koneperustat ja rakennetyöt.

Riga Wood on allekirjoittanut sopimuksen Rauten kanssa toisen viilunsorvauslinjan toimittamisesta Sastamalan koivuvaneritehtaalle.

Riga Wood Finland Oy on maailman suurimpiin koivuvanerin valmistajiin kuuluvan Latvijas Finieris Groupin tytäryhtiö.

Yhtiö toimii vanerinvalmistuksen ohella myös konsernin vanerituotteiden Suomen myyntikonttorina.

Yhtiö hankki Sastamalan vaneritehtaan omistukseensa kesällä 2014 ja tehdas työllistää tällä hetkellä 140 henkeä. Tuotantokapasiteetti on noin 20 000 kuutiota koivuvaneria vuodessa ja päämarkkina-alueet ovat Keski-Euroopan maat sekä Suomi.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Työllisyysvaikutuksiako? Näiden kahden seuraavan päivän aikana osa saa kenkää!

  • Nimetön

    Joutuuku sastamala taas takuumieheksi??

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio