Vanhempainyhdistys vaatii vastauksia Laviassa – "Kuskit unohtavat ottaa lapsia kyytiin ja pysähtelevät pysäkeillä miten sattuu"

Laviassa kaikki koululaiset siirtyvät saman katon alle Suomelan kouluun vuodenvaihteen jälkeen. Vanhempainyhdistys on huolissaan, sillä väkimäärän kasvua ei ole otettu huomioon liikenneturvallisuudessa. Myös koulukuljetuksissa on ongelmia.

Virpi Starkman
Vanhempainyhdistys vaatii vastauksia Laviassa – "Kuskit unohtavat ottaa lapsia kyytiin ja pysähtelevät pysäkeillä miten sattuu"

Suomelan koululla tehdään parhaillaan remontti- ja laajennustöitä. Lavian kaikki koululaiset siirtyvät saman katon alle Suomelaan vuodenvaihteen jälkeen.

Virpi Starkman

Laviassa koululaisten vanhemmat ovat saaneet tarpeekseen "liikennekaaoksesta" Suomelan koululla.

Lavian yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys on toimittanut Porin kaupungille kannanoton Suomelan koulun alueen ja koulumatkojen turvallisuudesta. Kannanotossa nostetaan esille useita ongelmia liittyen koulumatkoihin ja koulualueen turvallisuuteen.

–Koulukuljetuksista on tullut tänä syksynä todella paljon palautetta lasten vanhemmilta. Kuljetukset eivät toimi: kuskit unohtelevat lapsia kuljetuksista ja pysähtelevät pysäkeillä miten sattuu, sanoo vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Susanne Sinjoi.

Sinjoi kertoo, että sama lapsi on jäänyt kahdesti koulukyydistä koulupäivän jälkeen.

–Toisella kertaa bussi oli jo niin kaukana, ettei se kääntynyt takaisin hakemaan unohtunutta lasta. Toisella kertaa bussi tuli takaisin.

– Koulukuljetuksia hoitavat liikennöitsijät ovat Laviassa vaihtuneet. Ennen kuljettajalla oli lista koululaisista, ketkä tulevat kyytiin, Sinjoi sanoo.

Palautetta on hänen mukaansa tullut myös siitä, että kuljettajat ajavat ylinopeutta ja puhuvat kännykkään ajon aikana.

Virpi Starkman
Suomelan koulun ohi kulkevaa Vanha-Huhtalantietä esitetään muutettavaksi kevyen liikenteen väyläksi Luhtalantien ja Rankosentien välillä.

Suomelan koulun ohi kulkevaa Vanha-Huhtalantietä esitetään muutettavaksi kevyen liikenteen väyläksi Luhtalantien ja Rankosentien välillä.

Kymmenkunta parkkipaikkaa ei riitä

Toinen iso ongelma vanhempainyhdistyksen mielestä on Suomelan koulun alueen liikenneturvallisuus.

– Nyt kun kaksi koulua on yhdistetty, lisääntyy oppilas- ja henkilökuntamäärä rajusti. Tätä ei ole huomioitu.

Lavian kirjasto siirtyi koululle tänä syksynä, lisäksi koululla sijaitsee kuntosali ja liikuntasali, joka on käytössä myös koulun ulkopuolella.

–Ainoat parkkipaikat ovat pääsisäänkäynnin edessä. En ole laskenut, mutta taitaa siinä kymmenkunta parkkipaikkaa olla. Eläkeläisten kuntosalivuorolla voi olla esimerkiksi sen verran kävijöitä, joten parkkipaikat ovat täynnä jo siinä.

Sinjoi kysyy, mihin jättävät autonsa kirjastossa kävijät, opettajat ja lapsiaan kouluun kuljettavat vanhemmat.

–Kun koulun yhdistämisestä päätettiin, luvattiin, että parkkipaikat laitetaan kuntoon. Sitten rahaa ei enää ollutkaan.

Vanhempainyhdistys esittää, että Vanha-Huhtalantie väliltä Luhtalantie-Rankosentie suljettaisiin liikenteeltä ja muutettaisiin kevyen liikenteen väyläksi. Tämä lisäisi liikenneturvallisuutta.

Onko koulun turvallisuussuunnitelma ajan tasalla?

Vanhempainyhdistys haluaa vastauksia myös koulun välituntipihan turvallisuudesta.

–Lähistöllä on vesistö, miten se on huomioitu, kun kouluun tulevat pienet alakoululaiset. Rakennetaanko aita?

Laviassa kaikki koululaiset siirtyvät opiskelemaan saman katon alle Suomelan kouluun vuodenvaihteen jälkeen. Alakouluna toiminut keskuskoulu suljetaan.

Tällä hetkellä Suomelassa opiskelevat 5.–9. luokkalaiset. Loput alakoululaiset siirtyvät Suomelaan vuoden 2018 alusta.

Lavian yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys järjestää kaikille avoimen keskustelutilaisuuden Suomelan koulun alueen, parkkipaikkojen ja koulukuljetusten turvallisuudesta keskiviikkona 18.10. klo 18 Suomelan koululla. Kahvitarjoilu ennen tilaisuutta klo 17.30.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Ei ole ala-astern remontista pitkä aika ja nyt sitten kaikki sieltä kirjastoa myöden tupataan Suomelaan. Rakennuksessa piisaa tilaa mutta eihän siellä ulkotilaa ole kuin oppilaiden seistä ja yrittää karkailla sisään. Ala-asteella oli sentään tilaa ja lääniä ympärillä sekä pihamuodot leikkeihin ja liikuntaan. Suomelasta on liikuntatunnillakin lähdettävä johonkin jos ulkoliikuntaa pidetään. Kyllä harmittaa. Toivottavasti saadaan toimivat ratkaisut joista pitää niin henkilökunta kuin opiskelijat

  • Nimetön

    Todella hienoa, että Laviaan investoidaan.
    Rakentamisen vaiheessa tietysti voi myös pieniä ongelmian olla.
    Hyvä Pori ja Satakunta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio